8 gratis verktøy som hjelper deg finne aksjer

8 verktøy for å finne aksjer

Å investere i aksjer kan være lønnsomt, men det er på ingen måte enkelt. I starten var jeg helt blank, og søkte som regel etter “beste aksje” på google.

Heldigvis finnes det noen fantastiske verktøy der ute som hjelper deg ta gode investeringsvalg, analysere aksjer og bli flinkere til å investere.

Her er 8 gratis verktøy du kan bruke i din investeringsprosess:

Verktøy 1: Finchat

Finchat er en analyseplattform som gir deg detaljert innsikt i et selskap. Gratisversjonen gir deg regnskapsdata og nøkkeltall for de siste 5 årene, i tillegg til en rekke andre ting, som en aksjescreener hvor du kan legge inn dine kriterier for å finne aksjer, og en oversikt over investorbrev fra forvaltere. Anbefales!

Verktøy 2: Value Investors Club

Value Investors Club er en investeringsklubb for verdiiinvestorer. Her kan du finne spennende investeringsideer, lær hvordan du kan pitche ideer og hvordan andre analyserer verdiinvesteringer.

Du trenger ikke å være medlem for å se ideene som blir delt, men hvis du har lyst til å bli med i klubben (som er gratis) må du søke ved å dele en investeringsidé.

Verktøy 3: Valuesider

På Valuesider får du full oversikt over porteføljen til hedgefond og andre kjent forvaltere. Der kan du se hva de kjøper og selger, endringer de gjør og utvikling i porteføljen over tid. Det er en utmerket plass å finne inspirasjon.

Verktøy 4: ABG Sundal Collier Commissioned research

Her finner du profesjonelle analyser og vurderinger av 110 små- og mellomstore børsnoterte selskaper. Et fantastisk sted å se hvordan profesjonelle analyser kan se ut og oppdage nye potensielle investeringer.

Verktøy 5: Journalytic

Journalytic er en nettbasert investeringsdagbok. Grunntanken er at du skal legge inn spådommer, notere ideer, legge inn røde flagg og skrive om investeringer. Over tid vil du blant annet kunne se resultatet av valgene dine (og de valgene du ikke tok) og hva du følte på ulike tidspunkter. Svært nyttig for å lære av feil, vurdere dine egne evner og bli flinkere til å investere.

Verktøy 6: Tradingview

Tradingview gir deg full oversikt over kursutviklingen til alt som har en pris. Aksjer, indexer, krypto, valuta, obligasjoner etc. Du får også en rekke tekniske verktøy og indikatorer som du kan analysere kursen med.

De tilbyr også trading med lekepenger når du har registrert deg (gratis).

Verktøy 7: Quartr

Quartr har gjort det enklere å holde seg oppdatert på selskaper. I gratisversjonen av appen får du enkelt tilgang til alle presentasjoner, rapporter og mer som et selskap har lagt ut. Du kan for eksempel høre på en kvartalspresentasjon og hoppe inn i spørsmålsrunden, og høre hva de svarer analytikere og andre som stiller ledelsen spørsmål. Svært nyttig!

Verktøy 8: Morningstar

Morningstar er en fantastisk tjeneste som gir deg detaljert innsyn i blant annet aksjefond. Søk opp et hvilket som helst fond og se hva det investerer i, resultater, stil og mye mye mer.

Få fart på dine investeringer

100% fornøydgaranti - 30 dagers åpent kjøp

Investorkurs er en læringsplattform for investorer! Lær hvordan du kan finne gode investeringer, analysere aksjer og verdsette selskaper!

Prøv nå

Få fart på dine investeringer

Ta kontakt med oss

Bruk skjemaet under. Vi svarer så raskt som mulig 🙂