Hva får du som medlem på Investorkurs

Hei! Er du interessert i å prøve ut Investorkurs? Her finner du en beskrivelse av alle nettkurs, ressurser og verktøy som du får tilgang til.

Vi minner om at det er 100% fornøydgaranti. Er du ikke fornøyd etter 30 dager får du pengene dine tilbake – ingen risiko, kun oppside.

249 kr/mnd
  • Alle nettkurs
  • Alle investeringsressurser
  • Alle investeringsverktøy
  • Kursbevis
  • Ingen bindingstid
  • 100% fornøydgaranti

Investorkurs kort fortalt

Investorkurs er en læringsplattform for investorer. Du får nettkurs, ressurser og verktøy som hjelper deg ta gode investeringsvalg ved å øke investeringsforståelsen din. Det er strukturert, fleksibelt, uten forstyrrelser og med oppgaver og øvelser. Du vil få en dypere forståelse for investering, og oppdage ny kunnskap som får fart på investeringskarrieren din. Alt samlet på et sted.

Profilsiden gir deg full oversikt over din fremgang i ulike nettkurs og tilgang til ressurser. Du mottar prestasjonsmerker for å fullføre leksjoner, kurs og prøver. Når du har fullført et kurs mottar du et kursbevis. Du bestemmer tempoet, og har du spørsmål kan du sende en melding.

Målet er at du blir flinkere til å investere, og unngår feil som kan koste deg tusenvis av kroner.

Nettkurs

Fundamental analyse av aksjer: Finn fantastiske selskaper

Dette kurset er perfekt for deg som vil lære å finne gode selskaper og ta informerte investeringsvalg. Du lærer hvordan profesjonelle investorer bruker fundamental analyse til å vurdere blant annet lønnsomhet, risiko og likviditet i selskaper. Du vil få innsikt i hvordan du identifiserer solide selskaper, måler konkursrisiko og analyserer arbeidskapital. Kurset gir også en grundig gjennomgang av DuPont-modellen for analyse av avkastning på egenkapital.

Utbytteaksjer: Bygg formue med en solid utbytteportefølje

Dette kurset gir deg innsikt i hvordan du kan analysere og investere i utbytteaksjer. Du lærer å finne solide utbytteaksjer som gir stabile utbetalinger over tid, samtidig som du unngår risikable investeringer. Du vil få en grundig forståelse av nøkkeltallene som er essensielle for utbytteinvestering og hvordan du bruker disse i praksis.

Aksjer og aksjehandel: Start din investorkarriere

Dette kurset gir deg grunnleggende kunnskap og ferdigheter innen aksjer og aksjehandel, perfekt for nybegynnere eller de som ønsker å friske opp sin aksjekunnskap. Du vil lære om aksjonærens rettigheter og plikter, aksjemarkedet, og grunnleggende aksjeanalyse. Kurset hjelper deg å forstå hvordan aksjer fungerer, hva som får aksjekursene til å svinge, og hvordan du kan tjene penger på aksjer.

Verdsettelse av aksjer med multipler

Dette kurset gir deg verktøyene til å verdsette selskaper ved hjelp av multipler, den mest brukte metoden blant analytikere og investorer. Du lærer hvordan du kan identifisere undervurderte aksjer og unngå verdifeller, samt hvordan profesjonelle investorer bruker ulike multipler som P/E, P/B, P/S, og EV/EBITDA for å finne gode investeringer.

Mestre aksjefond: Bli en dyktig fondsinvestor

Dette kurset gir deg dyp innsikt i hvordan du kan analysere og investere i aksjefond, og hjelper deg å bygge en solid fondsportefølje. Du vil lære avanserte metoder for å identifisere gode aksjefond, gjennomføre risikoanalyser og forstå fondsinvestering på et profesjonelt nivå. Kurset dekker forskjellen mellom indeksfond, faktorfond og tradisjonelle aksjefond, samt viktige nøkkeltall og kostnader knyttet til fondsinvestering.

Verdsettelse av aksjer med modeller

Dette kurset lærer deg hvordan profesjonelle investorer estimerer verdien av aksjer ved hjelp av avanserte verdsettelsesmodeller. Du vil få en grundig forståelse av viktige verdsettelseskonsepter som avkastningskrav, nåverdi, terminalverdi, scenarioanalyse og vekstmønstre. Kurset fokuserer spesielt på kontantstrømodellen, men dekker også utbyttemodellen og superprofittmodellen.

Resultatregnskapet: Bruk og tolkning av selskapets inntekter og utgifter

Dette kurset gir deg en grundig innføring i resultatregnskapet, og lærer deg å lese og tolke et selskaps inntekter og utgifter. Du vil få detaljert innsikt i hvordan resultatregnskapet er strukturert, hvilke poster som er viktige, og hvordan de beste investorene bruker denne informasjonen for å vurdere selskapets lønnsomhet og utvikling.

Balanserapport: Tolkning og analyse av selskapets finansielle stilling

Dette kurset gir deg en grundig innføring i balanserapporten, slik at du kan analysere og forstå selskapets finansielle stilling. Du vil lære å identifisere røde flagg som kan indikere finansiell risiko eller svindel, samt hvordan du kan tolke eiendeler og forpliktelser for å få et fullstendig bilde av selskapets økonomi.

Kontantstrømoppstilling: Tolkning og analyse av selskapets kontantstrøm

Dette kurset gir deg en grundig forståelse av kontantstrømoppstillingen og hvordan den kan brukes til å vurdere et selskaps økonomiske helse. Du vil lære å analysere pengeflyten i et selskap, identifisere kvalitetsaksjer, og oppdage potensielle risikoer og utfordringer i driften. Kurset dekker viktige regnskapsprinsipper og forskjellene mellom resultatregnskap og kontantstrømoppstilling.

Mentale Modeller: Tenk som de beste investorene

Dette kurset lærer deg hvordan de beste investorene tenker og finner gode investeringer ved hjelp av mentale modeller. Du får innsikt i analytiske tilnærminger og metoder for å identifisere risiko og oppnå både atferds- og analytisk fordel i markedet. Du vil lære å filtrere og organisere informasjon effektivt for å fokusere på det som er viktig for dine investeringsmål.

Investering i rentepapirer og rentefond

Dette kurset gir deg en omfattende innføring i rentepapirer og rentefond, og er perfekt for deg som ønsker å investere i disse. Du vil lære om obligasjoner og sertifikater, samt få innsikt i ulike typer rentefond og hvordan rentepapirmarkedet fungerer. Kurset dekker viktige emner som forskjellen mellom obligasjoner og sertifikater, vurdering av kredittkvalitet, og risikofaktorer som påvirker rentepapirer og rentefond.

Aksjeportefølje: Bygg og styr en portefølje som passer deg

Dette kurset gir deg en grundig forståelse av hvordan du kan bygge og forvalte en lønnsom aksjeportefølje. Du vil lære om risikostyring, diversifisering, korrelasjon og rebalansering. Kurset gir deg verktøyene til å sette sammen en balansert portefølje, vite når du bør selge aksjer, og hvordan du kan følge opp enkeltaksjer for å maksimere avkastningen på investeringene dine.

Mini-Futures: Et derivat med flere muligheter

Dette kurset gir en grunnleggende innføring i Mini Futures, et belånt investeringsprodukt som kan øke både avkastning og risiko. Du vil lære hva Mini Futures er, hvordan de fungerer, og hvordan du kan bruke dem i din portefølje for å nøytralisere risiko og øke potensiell avkastning. Kurset dekker viktige begreper som gearing, underliggende, risikobuffer og finansieringsnivå.

Teknisk analyse og trading av aksjer

Dette kurset gir deg innsikt i teknisk analyse og trading, og hjelper deg å finne gode tradingmuligheter og utvikle en profitabel strategi. Du vil lære å analysere aksjer ved hjelp av tekniske indikatorer og mønstre, samt forstå viktige tradingkonsepter som tradingtrekanten, forventet avkastning, risk/reward ratio, og risikohåndtering.

Ressurser

Nettsider og verktøy

På denne siden finner du en samling av nyttige og gratis nettsider og verktøy som kan hjelpe deg med å forbedre dine investeringsbeslutninger. Disse ressursene gir deg tilgang til verdifull informasjon om innsidehandel, profesjonelle investoranalyser, og teknisk analyseverktøy.

Mentorer

Lær fra de beste investorene med vår mentorressurs. Her finner du et bredt utvalg av tekster, intervjuer, filmer og bøker som viser deg hvordan toppinvestorer tenker og handler. Bli inspirert av deres strategier og lærdommer, og oppdag hvordan du kan anvende disse innsiktene i dine egne investeringer.

Sjekklister for investorer

En sjekkliste kan være et kraftig verktøy for å ta gode investeringsvalg, spesielt når markedet svinger og følelsene løper løpsk. På denne siden finner du en oversikt over sjekklister fra noen av verdens mest anerkjente investorer. Bli inspirert, oppdag nye kriterier, og sett sammen din egen sjekkliste for å forbedre dine investeringsbeslutninger.

Finansielle nøkkeltall

På denne siden finner du en omfattende oversikt over viktige finansielle nøkkeltall med tilhørende formler. Disse nøkkeltallene og formlene hjelper deg å analysere selskapers økonomiske helse og prestasjoner. Bruk linkene til å hoppe til ønsket tema og få en dypere forståelse av selskapenes lønnsomhet, soliditet, likviditet, lagerstyring, verdsettelse og utbytte.

Røde flagg

Her finner du en rekke potensielle røde flagg som kan hjelpe deg med å identifisere selskaper med mulig underliggende problemer. Et rødt flagg er en indikasjon på en mulig utfordring eller risiko ved en investering. Denne listen er ment som inspirasjon når du analyserer og investerer i aksjer.

Underholdning for investorer

Her finner du en samling av filmer, serier og dokumentarer som er knyttet til investering og finans. Disse ressursene gir deg muligheten til å lære om finansverdenen på en underholdende måte, samtidig som du får innsikt i økonomiske opp- og nedturer, investeringsstrategier og historier om kjente finanspersonligheter.

Podcast om investering og økonomi

Få tilgang til en omfattende oversikt over podcaster som dekker investering og økonomi. Disse podcastene tilbyr verdifull innsikt, diskusjoner og analyser om aksjer, markedsforhold, sparing, og global økonomi.

Biblioteket

Biblioteket inneholder et omfattende utvalg av artikler og tekster skrevet av noen av de mest respekterte navnene i investeringsverdenen. Du finner verk som dekker alt fra grunnleggende investeringsfilosofier til avanserte strategier og spesifikke casestudier. Lær fra investeringsikoner som Warren Buffett, Charlie Munger, og Benjamin Graham, samt moderne eksperter som Michael J. Mauboussin og Seth Klarman.

Utbytteaksjer

På denne siden finner du en omfattende oversikt over de beste norske utbytteaksjene på Oslo Børs. Du kan se hvilke aksjer som har betalt utbytte lengst, hvilke som har økt utbyttet uten avbrudd, og hvor ofte de betaler ut utbytte.

Verktøy

Utbyttetracker

Få detaljert statistikk og innsyn i din utbytteportefølje med vår Utbyttetracker. Dette verktøyet gir deg muligheten til å følge utviklingen av dine utbytteinvesteringer, analysere utbytteinntektene over tid, og få en klar oversikt over hvilke selskaper som bidrar mest til din portefølje.

Tradingtracker

Få detaljert statistikk og innsyn i dine tradingaktiviteter med vår Tradingtracker. Dette verktøyet lar deg følge og analysere dine handler over tid, slik at du kan evaluere prestasjonene dine og forbedre din tradingstrategi.

Investeringsoversikt

Med vår Investeringsoversikt kan du enkelt loggføre hvor pengene dine er investert, sette opp klare mål og følge utviklingen av din portefølje over tid. Dette verktøyet gir deg en omfattende oversikt over dine investeringer, inkludert aksjer, obligasjoner, fond og andre eiendeler.

Regnskapsanalyse-mal

Vår Regnskapsanalyse-mal er enkel å bruke og designet for å gi deg en klar oversikt over et selskaps økonomiske utvikling og resultater over en femårsperiode. Denne malen hjelper deg med å analysere nøkkeltall, identifisere trender og evaluere selskapets økonomiske helse på en strukturert og lettfattelig måte.

Investeringstese

Før du investerer, er det nyttig å skrive ned investeringsideen din. Vår mal for Investeringstese hjelper deg å strukturere og dokumentere dine investeringshypoteser, slik at du kan evaluere potensielle investeringer på en grundig og systematisk måte. Ved å bruke denne malen kan du klart definere hvorfor du tror en investering vil være lønnsom, identifisere nøkkelfaktorer som vil påvirke avkastningen, og fastsette dine mål og forventninger.

Premortem-analyse-mal

Få et enda bedre grep om investeringen du står overfor med vår Premortem-analyse. Dette verktøyet hjelper deg å identifisere potensielle feil og risikoer før de oppstår, ved å systematisk vurdere hva som kan gå galt med investeringen din.

Hopp til

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten.  Les mer