Hvorfor alltid velge de billigste indeksfondene? (1 min)

Indeksfondtilbydere konkurrerer i all hovedsak på pris. De konkurrerer ikke på forvalteres evne til å levere det beste resultatet, så det bør være et mål å ha lavest mulig forvaltningskostnader i forbindelse med langsiktig sparing i indeksfond.

Hvis du vurderer to identiske indeksfond, som følger den samme indeksen, bør du velge det billigste. Og årsaken ligger nettopp her: De følger den samme indeksen og dekker den samme regionen.

La oss si du ønsker å investere i en verdensindeks og valget står mellom disse to.

  • Storebrand Indeks – Alle Markeder – Forvaltningsavgift 0,16 % *
  • KLP AksjeVerden Indeks – Forvaltningsavgift 0,25 % *

* Kostnadseksemplene er hentet fra Sbankens fondsplattform.

I dette tilfellet velger du Storebrand Indeks – Alle Markeder. Fondene dekker samme indeks, men til lavere kostnad. Det betyr at din avkastning blir høyere. Siden prisene varierer på ulike plattformer, må du selv sjekke prisene hos din tilbyder.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten. Ved å bruke nettsiden og innholdet godtar du dette.  Les mer

Er du klar til å det neste steget?

Hvis du har fullført gratiskursene og samlet kursbevisene, kan du få tilgang til premiumkurset Resultatrapport: Lær hvordan du kan analysere resultatet og finne sterke selskaper!

Fyll inn skjemaet under og send inn din måloppnåelse. Deretter sjekker vi at det stemmer og gir deg tilgang 😊

Hva er ditt brukernavn?
Hva er din registrerte epost?
Hva synes du om Investorkurs?