📺Underholdning

Oversikt over de beste filmene, seriene og dokumentarene om finans og økonomi.

Gaming Wall St

Utforsker aksjemarkedsvanviddet til GameStop, og hvordan en gruppe online småinvestorer bidro til å avsløre det mørke underlivet på Wall Street.

Icahn: The Restless Billionaire

Utforsker de fascinerende motsetningene i hjertet til den berømte finansmannen Carl Icahn og undersøker noen av de mest legendariske forretningsavtalene i vår tid.

Skandal! Bringing Down Wirecard

Oppstarts betalingsfirmaet Wirecard imponerte finansbransjen med sin løpske suksess – helt til et iherdig team av journalister avslørte massiv svindel.

The Inventor

Historien om Theranos, et teknologiselskap på flere milliarder dollar, dets grunnlegger Elizabeth Holmes, den yngste selvlagde kvinnelige milliardæren, og den massive svindelen som kollapset selskapet.

The Dropout

TV-serien som skildrer Theranos-grunnlegger Elizabeth Holmes’ forsøk på å revolusjonere helsesektoren etter å ha droppet ut av college og startet et teknologiselskap.

Super Pumped

Berg-og-dal-banen til det oppkomne transportselskapet Uber, som viser oppturer og nedturer i Silicon Valley.

WeCrashed

Den grådighetsfylte oppgangen og det uunngåelige fallet til WeWork, en av verdens mest verdifulle startups, og narsissistene hvis kaotiske kjærlighet gjorde det hele mulig.

WeWork: Or the Making and Breaking of a $47 Billion Unicorn

En beretning om den seks uker lange dødsspiralen som brakte ned selskapets børsnotering, en titt bak kulissene på WeWorks frat-boy-kultur.

Industry

Unge bankfolk og tradere finner vei i finansverdenen i kjølvannet av kollapsen i 2008.

GameStop: The Wall Street Hijack

En gruppe unge, risikoomfavnende daytradere brukte sosiale medier til å organisere et massivt aksjeoppkjøp. Jordan Belfort gir detaljer om historien, og utforsker hvordan den rystet verdens markeder.

The China Hustle

En foruroligende og øyeåpnende skrekkhistorie på Wall Street om kinesiske selskaper, det amerikanske aksjemarkedet og den opportunistiske grådigheten bak det største ranet du aldri har hørt om.

Enron: The Smartest Guys in the Room

En dokumentar om Enron-selskapet, dets feilaktige og korrupte forretningspraksis, og hvordan de førte til dets fall.

The Big Short

I 2006-2007 satset en gruppe investorer mot det amerikanske boliglånsmarkedet. I sin forskning oppdager de hvor feil og korrupt markedet er.

The Wolf of Wall Street

Basert på den sanne historien om Jordan Belfort, fra hans oppgang til en velstående aksjemegler som levde det høye livet til hans fall som involverer kriminalitet, korrupsjon og den føderale regjeringen.

Margin Call

Følger nøkkelpersonene i en investeringsbank over en 24-timers periode i de tidlige stadiene av finanskrisen i 2008.

Wall Street: Money Never Sleeps

Nå ute av fengselet, men fortsatt vanæret av sine jevnaldrende, jobber Gordon Gekko med sin fremtidige svigersønn, en idealistisk aksjemegler, når han ser en mulighet til å ta ned en Wall Street-fiende og gjenoppbygge imperiet hans.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten. Ved å bruke den godtar du dette.  Les mer

Lurer du på noe fra leksjonen eller var noe uklart? Bruk skjemaet under og vær så tydelig som mulig 🙂

Skriv inn navnet på leksjonen.
Skriv inn spørsmålet ditt og hva det gjelder. Vær så tydelig som mulig :)

Ta kontakt med oss

Bruk skjemaet under. Vi svarer så raskt som mulig 🙂