Underholdning for investor

Noen ganger er det veldig deilig å slappe av med en film eller en serie. Her er en oversikt over filmer, serier og dokumentarer som er knyttet til investering og finans.

Film

The Big Short

I 2006-2007 satset en gruppe investorer mot det amerikanske boliglånsmarkedet. I sin forskning oppdager de hvor feil og korrupt markedet er.

The Wolf of Wall Street

Basert på den sanne historien om Jordan Belfort, fra hans oppgang til en velstående aksjemegler som levde det høye livet til hans fall som involverer kriminalitet, korrupsjon og den føderale regjeringen.

Margin Call

Følger nøkkelpersonene i en investeringsbank over en 24-timers periode i de tidlige stadiene av finanskrisen i 2008.

Wall Street: Money Never Sleeps

Nå ute av fengselet, men fortsatt vanæret av sine jevnaldrende, jobber Gordon Gekko med sin fremtidige svigersønn, en idealistisk aksjemegler, når han ser en mulighet til å ta ned en Wall Street-fiende og gjenoppbygge imperiet hans.

Wall Street

En utålmodig ung aksjemegler er villig til å gjøre hva som helst for å komme til toppen, inkludert handel med ulovlig innsideinformasjon gjennom en hensynsløs, grådig bedriftsraider (Gordon Gecko) som tar ungdommen under sine vinger.

Boiler Room

En som hoppet av universitet prøver å leve opp til farens høye standarder, får jobb som megler for et investeringsselskap i forstaden, noe som setter ham på rask vei til suksess. Men jobben er kanskje ikke så legitim som den først så ut til å være.

Too Big to Fail

Forteller om finanskrisen i 2008 og fokuserer på finansminister Henry Paulson.

Dumb Money

David vs. Goliath-historie om vanlige mennesker som snudde opp ned manuset på Wall Street og ble rik ved å gjøre GameStop til verdens heteste selskap.

The Wizard Of Lies

Fallet til Bernie Madoff, hvis Ponzi-opplegg ranet 65 milliarder dollar fra intetanende ofre; den største svindelen i USAs historie.

Serie

The Dropout

TV-serien som skildrer Theranos-grunnlegger Elizabeth Holmes’ forsøk på å revolusjonere helsesektoren etter å ha droppet ut av college og startet et teknologiselskap.

Super Pumped

Berg-og-dal-banen til det oppkomne transportselskapet Uber, som viser oppturer og nedturer i Silicon Valley.

WeCrashed

Den grådighetsfylte oppgangen og det uunngåelige fallet til WeWork, en av verdens mest verdifulle startups, og narsissistene hvis kaotiske kjærlighet gjorde det hele mulig.

Industry

Unge bankfolk og tradere finner vei i finansverdenen i kjølvannet av kollapsen i 2008.

King of Stonks

Serien er inspirert av virkelige hendelser i finansverdenen, sentrerer rundt narsissisme, megalomani og dobbeltmoral.

The Playlist

Hvordan den svenske teknologigründeren Daniel Ek og forretningspartneren Martin Lorentzon revolusjonerte musikkbransjen gjennom gratis og lovlig musikkstrømming da de lanserte Spotify.

Dokumentar

Gaming Wall St

Utforsker aksjemarkedsvanviddet til GameStop, og hvordan en gruppe småinvestorer bidro til å avsløre den mørke baksiden til Wall Street.

Icahn: The Restless Billionaire

Utforsker de fascinerende motsetningene i hjertet til den berømte finansmannen Carl Icahn og se noen av de mest legendariske forretningsavtalene i vår tid.

Skandal! Bringing Down Wirecard

Wirecard imponerte finansbransjen med sin løpske suksess – helt til et team av journalister avslørte massiv svindel.

The Inventor

Historien om Theranos, et teknologiselskap på flere milliarder dollar, dets grunnlegger Elizabeth Holmes, den yngste selvlagde kvinnelige milliardæren, og den massive svindelen som kollapset selskapet.

WeWork: Or the Making and Breaking of a $47 Billion Unicorn

En beretning om den seks uker lange dødsspiralen som brakte ned selskapets børsnotering, en titt bak kulissene på WeWorks frat-boy-kultur.

GameStop: The Wall Street Hijack

En gruppe unge daytradere brukte sosiale medier til å organisere et massivt aksjeoppkjøp. Jordan Belfort gir detaljer om historien, og utforsker hvordan den rystet verdens markeder.

The China Hustle

En foruroligende og øyeåpnende skrekkhistorie på Wall Street om kinesiske selskaper, det amerikanske aksjemarkedet og den opportunistiske grådigheten bak det største ranet du aldri har hørt om.

Enron: The Smartest Guys in the Room

En dokumentar om Enron-selskapet, dets feilaktige og korrupte forretningspraksis, og hvordan de førte til dets fall.

Becoming Warren Buffett

Den legendariske investoren startet som en ambisiøs, tallbesatt gutt fra Nebraska og endte opp med å bli en av de rikeste og mest respekterte mennene i verden.

Inside Job

Tar en nærmere titt på hva som førte til finanskrisen i 2008.

Something Ventured

Historien om hvordan noen få individer bygde en industri som ville fortsette å finansiere nesten alle de store fremskritt innen teknologi de siste 50 årene med selskaper som Atari, Genentech, Apple, Intel og flere.

Netflix vs. the World

Historien om hvordan en liten, ødelagt Silicon Valley-oppstart drepte giganter i filmutleieverdenen, avverget Amazon og tvang filmproduksjon og distribusjon inn i den digitale tidsalderen.

Print the Legend

Følger folket som løper om kapp for å bringe den nye 3D-printingteknologien til hjemmet ditt, dokumenterer Macintosh-øyeblikket til denne revolusjonen og utforsker hva som trengs for å leve den amerikanske drømmen.

Madoff: The Monster of Wall Street

Den følger oppgangen og fallet til den amerikanske finansmannen og ponzi-svindleren: Madoff.

Bankkrisa

På åttitallet eksploderte Norge i en kjøpefest som etterlot seg ruinerte banker og tusenvis av gjeldsofre. Staten overtok bankene, og folk slet i årevis for å betale det de skyldte.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten.  Les mer