Nytt Nettkurs Lansert: Tolkning og Analyse av Kontantstrøm

Never take your eyes off the cash flow because it’s the lifeblood of business“, sa Sir Richard Branson, en av verdens mest vellykkede entreprenør og investor.

Det er en viktig påminnelse om kontantstrømmens kritiske rolle i et selskap.

Hvis det viser seg at et selskap ikke får inn kontanter fra sine daglige aktiviteter, eller om det er avhengig av ekstern finansiering for å holde hjulene i gang, kan det være viktige indikasjoner på noen underliggende problemer med blant annet forretningsmodellen eller den operasjonelle effektiviteten.

Dette nettkurset består av 8 leksjoner som er delt opp i to moduler.

  • Først vil du lære om kontantstrømoppstillingen og hvordan den er satt opp. Her får du en grundig innføring i vanlige oppføringer og hvordan du tolker de.
  • Deretter lærer du hvordan du kan analysere oppstillingen med blant annet Fri Kontantstrøm, Cash Conversion og Cash Generating Power Ratio.

Når du er ferdig med dette kurset vil du ha ferdigheten og verktøyene til å analysere selskapets kontantstrøm. I kurset er det lagt inn øvelser som utfordrer deg på det du har lært. Til slutt kommer det en finaleprøve som du må bestå for å motta kursbevis.

Dette er det 14. nettkurset som er lansert på Investorkurs. Send en melding hvis du har spørsmål.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten.  Les mer