Svingtrading

Svingtrading er en strategi som går ut på å ta del i prisens svingninger innenfor en trend. I motsetning til breakout trading, bruker svingtradere tekniske indikatorer i større grad for å undersøke potensielle endringer og momentum.

Tanken er at prisbevegelser innenfor en trend aldri er linær, men at kjøpere og selgere hele tiden presser prisene opp og ned. Målet er ta en posisjon når du har oppdaget en topp- eller bunnnotering i det kortsiktige bildet.

Svingtrading er ikke daytrading. Posisjoner kan holdes svært kortsiktige, bare noen få timer, eller flere dager og uker. Så lenge momentumet holder, vil posisjonen holdes.

Risikohåndtering er vesentlig når det kommer til svingtrading. Det inkluderer blant annet diversifisering, hvor stor andel av porteføljen man skal bruke på en posisjon, om bruken av stop-loss for å håndtere risiko, og om man skal bruke giring.

Giring betyr at du låner penger av aksjemegleren din for å øke kjøpekraften din. Det er definitivt ikke alle som tåler høy risiko og store svingninger i egen portefølje, og her gjelder det å kjenne seg selv og sine begrensinger.

Som med alle andre aksjestrategier er det viktig å ha en plan før man investerer for å unngå at man handler på impuls når man opplever motgang. I svingtrading er det for eksempel viktig å vite hvilken pris man skal selge ut på før man i det hele tatt kjøper seg inn, og dette må være basert på det tekniske bildet i aksjen. På den måten kan man unngå å ta irrasjonelle beslutninger basert på frykt eller grådighet. Det er absolutt ikke verdt å miste nattesøvnen over aksjer.

Risiko for uforutsette hendelser

Som swingtrader er man spesielt utsatt for kortsiktige endringer i enkeltaksjer eller markedet generelt. Dersom børsen skulle falle kraftig i løpet av kort tid eller om det kommer dårlige nyheter om et selskap mens børsen er stengt kan dette føre til tap som er svært vanskelig å beskytte seg mot. Selv om man har identifisert en potensiell vinner ved hjelp av teknisk analyse kan man aldri være helt sikker på hva som vil skje.

Kostnader

Kurtasje er også en kostnad svingtradere må være klar over. Man betaler kurtasje til megleren sin både når man kjøper og selger en aksje, og det er dermed en kostnad som kan bli stor etter hvert som tiden går.

Det kan potensielt spise mye av profitten du har jobbet hardt for.

Kurtasje bør være en viktig faktor når man velger hvilken plattform man vil bruke til trading.

Konklusjon

Svingtrading er altså en kortsiktig investeringsstrategi hvor man drar nytte av volatiliten som finnes i aksjemarkedet, men det krever mye kunnskap om teknisk analyse for å finne de riktige mulighetene. Det er også ekstremt viktig å ha en plan for hver trade du gjør og å finne ut hvor mye risiko du tåler.

Nettopp derfor kan svingtrading være en god måte å bli kjent med egen psyke og hvordan man håndterer de uungåelige opp- og nedturene. Det kan til syvende og sist hjelpe deg å finne den strategien som passer deg aller best og som lar de maksimere sparepengene dine.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten. Ved å bruke nettsiden og innholdet godtar du dette.  Les mer

Hva synes du om Investorkurs?