Introduksjon: Verdsettelse av aksjer med modeller

Velkommen til nettkurs i verdsettelsesmodeller for investorer! Her vil du lære hvordan profesjonelle analytikere finner verdien til et selskap, og om viktige verdsettelsesprinsipper og -konsepter.

I første del av kurset lærer du om verdsettelseskonsepter – som blant annet avkastningskrav, nåverdi, internrente, terminalverdi og scenarioanalyse. Disse er helt avgjørende å forstå for før du starter med å finne verdien til et selskap.

Deretter lærer du hvordan du kan verdsette selskaper med 3 modeller:

  • Utbyttemodellen
  • Superprofittmodellen
  • Kontantstrømmodellen (kjent som DCF-modellen)

Det er spesielt kontantstrømmodellen vi skal fokusere på. For å gjøre det mest mulig praktisk verdsetter jeg Orkla ASA trinn for trinn så du skal få en god forståelse av hvordan det kan gjøres.

Figur1: Kontantstrømmodell

I dette kurset følger det med flere regneark – så det er en fordel å ha tilgang til excel. Samtidig er det ikke det nødvendig for å lære hvordan analytikere verdsetter selskaper. Men hvis du selv skal verdsette selskaper med modellene i dette kurset må du nok ha tilgang til et regnearkprogram (Excel eller Google Sheet).

Send en melding hvis du har spørsmål 📩 Spørsmålsknappen finner du i menyen oppe til høyre.

Masse lykke til 🙂

ANSVARSFRASKRIVELSE
Det kan fremkomme feil. Dette innholdet skal derfor ikke sees på som finansiell rådgivning, det er laget for utdannelsesformål. Husk at alle investeringer inneholder risiko for å tape penger.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten.  Les mer

Ta kontakt med oss

Bruk skjemaet under. Vi svarer så raskt som mulig 🙂