Ulikt fokus

Investor

Investorer bruker tid på å få dyp innsikt i selskapet. De ønsker blant annet å forstå hvordan selskapet tjener penger, om de er flinke til å tjene penger, om selskapet har noen konkurransefortrinn og om de evner til å møte betalingsforpliktelser. Fundamental analyse benyttes for å få svar på disse tingene, mer om den senere. En investor vil bruke tid på å lese års- og kvartalsrapporter, lære om bransjen til selskapet og analysere regnskapsdata.

Når en investor forstår selskapet, starter vurdering om det er en god investering. En god investering handler om å investere når prisen er lav i forhold til selskapets verdi. Det betyr at i tillegg til å analysere og lese seg opp på selskapet, må investoren gjøre en vurdering av verdien til selskapet.

Det er ikke uvanlig å synes et selskap er kjempeflott, men allikevel avstå fra å investere siden prisen er høy.

Så for å ha best mulig sjanse til å lykkes som investor, bør du være interessert i selskaper. Du bør trives med å lese rapporter. Hvis du liker det, og i tillegg spesialiserer deg på en bransje du synes er spennende, er det lettere å gjøre jobben som kreves.

Vil du lære mer om dette, kan jeg anbefale dette kurset:

Trader

Tradere derimot bruker tid på å analysere tilbud og etterspørsel av aksjer. De ønsker å finne gode veddemål basert på hvordan aksjen oppfører seg. De bruker tid på å lære seg om typiske mønstre og indikatorer som signaliserer om en mulig prisbevegelse. De benytter seg av en analysemetoden som heter teknisk analyse, mer om den senere.

Tradere vil bruke ulike tradingstrategier, som gjerne er backtestet på historisk data, for å ta veddemål i markedet. Trading handler i stor grad om sannsynlighet. Det betyr at når traderen gjør et veddemål, vet personen omtrent hvor høy sannsynlighet det er for at traden går inn, omtrent hva gevinst og tap kan bli.

For å ha best mulig sjans til å lykkes som trader, bør du ha kunnskap om sannsynlighet. Du bør også trives med teknisk data, i form av store dataset, og grafer.

Tradinganalyse, hvor man trekker linjer og ser på populære indikatorer, kan virke enkelt i forhold til det å lese regnskapsrapporter og fastsette en verdi på et selskap. Men trading er vanskelig, ikke tro noe annet.

Nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten.  Les mer

Ta kontakt med oss

Bruk skjemaet under. Vi svarer så raskt som mulig 🙂