Oppgjørsdager

Når vi kjøper andeler i et aksjefond tar det noen dager før vi har de på konto. Vi kjøper faktisk andelene til en ukjent kurs.

Det er litt spesielt, men egentlig ikke noe å bry seg om.

La oss se hvordan en handel foregår i praksis.

Ukjent kurs

Det som skjer i praksis når du legger inn en ordre hos din nettmegler, er at de sender denne ordren videre til fondsforvalteren.

Fondsforvalteren samler opp nye ordre og gjennomfører de i løpet av dagen.

Nettmeglere og fondsforvaltere har bestemte tidspunkt for disse overføringene, og vi får som regel sluttkursen for dagen vi legger inn ordren. Siden den er ukjent når vi kjøper, så kjøper vi faktisk til en ukjent kurs.

T+2 oppgjørsdager

Handel av fondsandeler tar vanligvis noen dager å gjennomføre, disse dagene kalles oppgjørsdager.

Handel med aksjefond har vanligvis 2 – 5 oppgjørsdager.

Utføres en ordre på tirsdag, vil vi ikke se de på konto før det har gått 2 – 5 dager. Oppgjørsdager kan være forskjellig fra forvalter til forvalter, og spesielle aksjefond kan ha flere oppgjørsdager.

Er man ikke klar over dette, kan det virke rart når man ikke ser aksjefondene man har kjøpt på konto med en gang. Vi begynner jo tross alt å bli vant med at alt skal skje umiddelbart.

Ta kontakt med nettmegleren din for informasjon om oppgjørsdagene og tidspunktene i deres system.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten. Ved å bruke nettsiden og innholdet godtar du dette.  Les mer

Hva synes du om Investorkurs?