Introduksjon

En teknisk indikatorer er en indikatorer som signaliserer noe. Det er ikke hugget i stein. Tekniske indikatorer kan gi falske positive signaler, så det å kunne lese disse indikatorene er både en kunst og vitenskap.

Vi vil presentere tre tekniske indikatorer:

  • Støtte og motstand
  • Simple Moving Average (SMA)
  • Realtive Strength Index (RSI)

Det kan virke lett å bruke disse indikatorene, men det er en feiltakelse å tro. Aksjemarkedet er komplekst. Det sitter mange tradere og ser på de samme signalene. Du kan ikke forvente å tjene penger ved å handle etter en enkel indikator.

Det er mer innviklet enn som så.

Det er ved å se på en miks av indikatorer, tolke trendbildet (mer om det straks) og ha en dyp forståelse for markedet, at man kan begynne å utkonkurrere andre tradere.

Prøv også å unngå indikatorerer som overlapper hverandre. Det vil være ubrukelig å bruke to like indikatorer som begge forteller om aksjen er overkjøpt eller oversolgt, slik som Stochastic og RSI.

Et av målene i starten, er å finne et oppsett av indikatorer og signaler som du forstår og passer til markedet du handler i.

La oss gå nærmere inn på de tre overnevnte indikatorene. Trykk på første indikator.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle data og øke brukervennligheten. Ved å bruke nettsiden og innholdet godtar du dette.  Les mer

Hva synes du om Investorkurs?